NBA - tedenski pregled (18)


Pozdravljeni! Nekaj odličnih predstav, povratek Gorana Dragiča ter njegova nova poškodba, hud boj za končnico in težave v igri Dallasa. To  so glavne oporne točke tega tedna, zato pojdimo kar lepo po vrsti.

ZAHOD: Golden State (2 zmagi, 2 poraza) in Denver (1 zmaga, 3 porazi) nadaljujeta boj za sam vrh. Prvaki imajo nekaj zmag prednosti, nobena od ekip pa ni posebej blestela. Veliko težav ima tretje uvrščena Oklahoma. Paul George, še do nedavnega vsaj po mojem mnenju eden kandidatov za naziv MVP-ja sezone, se namreč ukvarja s poškodbo rame. Posledično je najprej odigral nekaj slabših tekem, saj ga je poškodba ovirala pri metu, zadnjih nekaj tekem pa je celo izpustil. To verjetno pomeni, da je dokončno izpadel iz boja za najkoristnejšega igralca lige. Preostale ekipe v boju za končnico imajo za sabo odličen teden. Portland (3 zmage, 1 poraz) na krilih Damiana Lillarda, Houston (4 zmage brez poraza) končno s popolno ekipo in izjemnim Hardnom se borita za četrto mesto. Utah (3 zmage, 1 poraz) z vse boljšim Donovanom Mitchllom drži šesto mesto, zraven so še LA Clippersi (4 zmage, 1 poraz) in San Antonio Spursi (3 zmage, 1 poraz). Sacramento in La Lakersi so s po le eno zmago na štirih tekmah v vse večjem zaostanku. Na Kingse pred sezono sicer nihče ni resno računal v boju za končnico, ampak se vseeno ne bodo kar tako predali. LA Lakersi pa so povsem druga zgodba. So namreč eno največjih razočaranj sezone. Po prihodu LeBrona Jamesa so jim mnogi pripisovali zanesljivo uvrstitev v končnico (takšnega mnenja sem bil tudi sam), nekateri strokovnjaki pa so napovedovali, da jim bo uspelo še kaj več. Zaenkrat pa kaže, da bo „zapuščina“ Lebrona Jamesa prejela kar težek udarec. Po 14. letih rednega uvrščanja v končnico in osmih zaporednih finalih, bi lahko kralj James prvič po svoji rookie sezoni ostal brez končnice. In to že prvo leto po tem, ko je prestopil v težjo konferenco.

Moj igralec tedna na zahodu: Donovan Mitchell (30,2 točk, 5,7 skokov, in 6 podaj)

VZHOD: Tudi na vzhodu je boj za vrh vse bolj napet, ampak s to razliko, da imata obe najboljši moštvi za sabo pozitiven teden. Milwaukee (3 zmage, 2 poraza) in Toronto (2 zmagi, 1 poraz) izgledata strašno. Indiana (1 zmaga, 3 poraze) zaenkrat ostaja na tretjem mestu, ampak njihova obramba v zadnjem obdobju trpi. Glede na to, da so ravno na temeljih super obrambe prišli tako visoko, se morajo hitro vrniti na stara, sicer se jim ne piše nič dobrega. Philadelphija (2 zmagi, 1 poraz) igra dobro, tudi ko je poškodovan Joel Embiid, največje zasluge za to pa ima Ben Simmons. Avstralec je ta teden v povprečju dosegal 16,6 točk, 13,3 skoka in 7,6 podaj. Vse bolj tone Boston (1 zmaga, 3 porazi), ki nikakor ne more priti v zmagovalni ritem, na šestem mestu pa je ekipa, ki je v vse boljši formi. Detroit (3 zmage, 1 poraz) je vroč vse od All star vikenda in ta trend še kar traja. Zame osebno je to sicer presenečenje, ampak povsem zasluženo so Pistonsi tako visoko. Brooklyn (2 zmage, 3 porazi) zaenkrat zanesljivo drži sedmo mesto, medtem ko je boj za osmo mesto izjemno napet. Orlando (2 zmage, 2 poraza). Charlotte (1 zmaga, 3 porazi) in Miami (3 zmage, 2 poraza) so v praktično identičnem položaju in super zanimivo bo videti, kaj se bo zgodilo.  

Moj igralec tedna na vzhodu: Nikola Vučevič (23,2 točk, 11,2 skokov, 5,2 podaj in 2 blokadi)

SLOVENSKI KOTIČEK: Dallas je kljub hudim naporom Luke Dončiča vse bolj oddaljen od končnice, kar je glede na vse pretrese med sezono povsem normalno. Mavericski morajo sedaj sestaviti super načrt za naslednjo sezono in pripeljati prave okrepitve za Luko in Kristapsa Porzingisa. Letos jim ostajajo le še vragolije Dončiča, ki še naprej navdušuje košarkarske navdušence po celem svetu s potezami, kot je bil današnji met iz polovice proti Brooklyn Netsom.  Sezona Gorana Dragiča pa ima letos ogromno vzponov in padcev in točno takšen je bil tudi minuli teden. Najprej je Gogi odigral dve izvrstni tekmi, potem pa je sledila poškodba mišice, tako da ga na zadnjih tekmah spet nismo videli na delu. Upajmo, da gre za lažjo poškodbo in da se bo Goran čim prej priključil svoji ekipi v boju za končnico.

Luka Dončič: 23,2 točk, 7,5 skokov, 5 podaj v povprečju ta teden
Goran Dragič: 24 točk, 4 skoke, 3 podaje v povprečju ta teden


Vabljeni h konstruktivni debati in izmenjavi mnenj!

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

NBA Ocena in napoved

NBA - tedenski pregled (16)

NBA - tedenski pregled (14)