NBA - tedenski pregled (14)


Pozdravljeni. Z vsakim tednom se slika v ligi NBA bolj izoblikuje. Vse bolj postaja jasno, kdo so resni kandidati za naslov in katera moštva so še v boju za končnico. Kar nekaj je takšnih ekip, ki za playoff nimajo več nobenih možnosti in se zato že pripravljajo na prihodnost. Je pa še nekaj moštev, ki upajo, da se lahko prebijejo nivo višje in ta moštva imajo čas še do 7. februarja, da naredijo kakšno menjavo in pripeljejo okrepitve.

ZAHOD: Boj za vrh se nadaljuje. Golden State (4 zmage, brez poraza) je prvi, ampak ima tudi dve tekmi več od Denverja. Oklahoma in Portland bijeta boj za tretje mesto, na petem mestu pa je Houston z Jamesom Hardnom. Že nekaj tednov nazaj sem napisal, da takšna forma Hardna ne more trajati in čas je, da priznam svojo zmoto. Lahko rečem le kapo dol, gospod brada. Še zmeraj sem sicer mnenja, da Houston v končnici ne bo tako močan kot lani, ampak moram priznati, da vseeno nisem več tako prepričan v to trditev, kot sem bil še nedolgo nazaj. San Antonio se drži na šestem mestu. LaMarcus Aldridge se razvija v pravega vodjo in to se pozna v pristopu celotne ekipe. Sedmi Clippersi, so prav z zmago proti Spursom prekinili niz petih zaporednih porazov, osmi Utah pa je ravno nasprotno po šestih zaporednih zmagah pokleknil. Premagal jih je Portland. LA Lakersi navkljub temu, da padajo po lestvici navzdol vztrajno zatrjujejo, da ne bodo hiteli in da bo Lebron James zaigral šele takrat, ko bo 100 % zdrav. Zdi se, da Sacramentu (2 zmagi, 2 porazi) počasi zmanjkujejo moči. Minnesota je imela sicer ta teden ravno tako polovičen izkupiček, ampak se vsaj meni zdi, da imajo več možnosti za napad na končnico od Kingsov. Predvsem zaradi prebujenega Derricka Rosa. Ta na trenutke spomni na svoje MVP predstave in ravno zato, ker imajo nekoga, ki je nekoč že zmagoval, se mi zdijo bolj nevarni. New Orleans je dvanajsti in glede na to, da so teden ali dva ostali brez Anthonyja Davisa zaradi poškodbe prsta, se lahko zgodi, da bodo imeli precejšnje težave. Dallas je imel zelo težek razpored in je izgubil vse 4 tekme ta teden. Za povrh se Mavericksi še ubadajo s težavami znotraj ekipe. Tudi »čudežni« Luka bo v svoji prvi sezoni težko popeljal na trenutke zelo razglašeno ekipo v končnico.

Moj igralec tedna na zahodu: James Harden (50 točk, 8,2 skokov, 4,2 podaj)

VZHOD: Milwaukee Bucksi so še naprej na prvem mestu zaradi manjšega števila odigranih tekem in posledično boljšega odstotka zmag kot Toronto. Giannis Antetokounmpo je tudi proti Dallasu dokazal, kako neustavljiv je. Nič čudnega, da je veliki Shaquille O'Neal pred časom svojo krono »Supermana« predal ravno njemu. Indiana in Philadelphia sta na tretjem, oziroma četrtem mestu. Kyrie Irving je  novinarjem priznal, da je poklicala Lebrona Jamesa. Želel se mu je opravičiti zato, ker ni razumel, kaj vse je moral Lebron prestajati kot vodja v Clevelandu. Priznal je, da mu tudi sam ni olajšal stvari. Ampak če je soditi po minulem tednu, se Kyrie zdaj razvija v pravega vodjo, ki razume, kaj mora storiti, da bo njegova ekipa zmagovala. Boston je pod njegovim vodstvom dobil štiri od petih tekem. Brooklyn (4 zmage, brez poraza) pa se ima za svoj odličen teden zahvaliti predvsem D'Angelu Russlu (28,7 točk in 7,2 podaj v povprečju ta teden). Nekdanji drugi izbor na draftu je očitno našel dom v Brooklynu, Netsi pa so še zmeraj na izjemnem šestem mestu. Sledita Miami in Charlotte, ki zaokrožujeta prvo osmerico. Vse večja je razlika do zasledovalcev, ki počasi popuščajo. Detroit, Washington in Orlando bodo sezono verjetno končali razočarani, medtem ko so Atlanta, Chicago, New York in Cleveland že pred sezono vedeli kam spadajo.

Moj igralec tedna na vzhodu: Kyrie Irving (30,7 točk, 4,5 skokov in 11 podaj)

SLOVENSKI KOTIČEK: Kljub mizernemu tednu Dallasa pa je Luka Dončič včeraj postal drugi najmlajši košarkar v zgodovini lige NBA s trojnim dvojčkom. Nov zgodovinski za Luko in vse nas, ki zavzeto spremljamo razvoj čudežnega dečka. Mavericksi morajo zdaj samo podrobno analizirati svojo ekipo, da ugotovijo, kdo si dejansko želi ostati. Potem pa morajo samo pripeljati prave okrepitve in franšiza bo v dobrih rokah. Seveda je to precej težje, kot se sliši, toda glede na to kakšen biser imajo v Luki Dončiču, se jim res splača potruditi.

Luka Dončič: 19,2 točk, 7,5 skokov in 7,2 podaj
Vabljeni h konstruktivni debati in izmenjavi mnenj!

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

NBA Ocena in napoved

NBA - tedenski pregled (16)