NBA - tedenski pregled (16)


Pozdravljeni ponovno v tedenskem pregledu lige NBA, po enotedenskem premoru. Od zdaj naprej se bom posvečal le še ekipam, ki se borijo za končnico, predvsem pa se bom osredotočal na boj za sam vrh lige NBA. Se je pa prejšnji teden iztekel tudi rok za menjave igralcev, kjer so se nekatera moštva kar dobro okrepila. Skratka, zdaj se sezona preveša v najbolj razburljiv del, zato kar začnimo.

 

ZAHOD: Golden State Warriorsi nadaljujejo v strašnem tempu. Dobili so vse tri tekme in imajo v novem letu izkupiček 16 zmag in le 2 poraza. Prvaki izgledajo vse bolj nepremagljivi. Denver ima za seboj zelo slab teden, saj je dobil le eno od štirih tekem, tako da so izgubili stik z Warriorsi. Vse bolj se jim približuje tudi Oklahoma z izjemnim dvojcem Westbrook-George. George je po mojem mnenju ob Hardnu in Antetokounmpu glavni kandidat za MVP-ja sezone. Westbrook pa je kljub težavam z metom izjemen. Na zadnjih desetih tekmah zapored je dosegel trojnega dvojčka !!! Portland je še vedno četrti, za ovratnik jim diha Houston, za katerega je James Harden na zadnjih 30 tekmah dosegel vsaj 30 točk. Šesti je Utah, sedmi pa San Antonio, ki pa je ta teden izgubil vse štiri tekme. Spursi so imeli sicer težek razpored, ampak dejstvo, da so izgubljali s povprečno razliko več kot 20 točk (proti Warriorsom celo za 39) in da so njihovi nasprotniki dosegali ob tem celo 130 točk, pa je zelo zaskrbljujoče. V boju za zadnje mesto v končnici je v najboljšem položaju Sacramento, sledijo pa LA Clippersi in LA Lakersi, ki pa tudi po vrnitvi Lebrona Jamesa še ne najdejo zmagovalne formule. Z zadnjimi močmi se boja za končnico oklepajo še Dallas, Minnesota in New Orleans, a je pred njimi skoraj nemogoča naloga. Če se bo uspel pri Dallasu na igrišče vrniti Porzingis, imajo Mavericksi še najboljše možnosti.

Moj igralec tedna na zahodu: Paul George (39,5 točk, 9 skokov, 5 podaj, 47,7% met, 53,3% za tri)

 

VZHOD: Na prvem mestu je najboljša ekipa lige Milwaukee (4 zmage, 1 poraz). Bucksi so se ob tem še okrepili z Nikolo Mirotičem, ki bi se moral odlično vklopiti v njihov sistem igre. Tudi drugi Toronto se je okrepil in to z Marcom Gasolom. Tretja Indiana, pa kljub izgubi prvega strelca Victorja Oladipa, še naprej blesti. V napadu je glavno breme prevzel Bojan Bogdanovič, ampak ključ do uspeha je njihova obramba. Pacersi imajo šest zmag zapored, v tem nizu pa njihovi nasprotniki dosegajo le 93,5 točk. Omeniti velja predvsem Mylesa Turnerja, ki blesti v raketi. V celotni sezoni ima povprečje skoraj 3 blokade na tekmo in bi moral biti eden glavnih kandidatov za obrambnega igralca leta. Sledijo Philadelphia, Boston, Brooklyn in Charlotte (izjemni Kemba Walker je dosegal več kot 33,2 točk na tekmo). Na osmo mesto se je s serijo štirih zmag prebil Detroit, odličen je bil predvsem Andre Drummond. Slab teden je za Miami Heati (1 zmaga, 3 poraze), ki so utrpeli hud udarec v boju za končnico, so pa imeli težak razpored. Minimalne možnosti za playoff imata le še Orlando in Washington.

Moj igralec tedna na vzhodu: Andre Drummond (26,2 točk, 16,2 skokov, 3 blokade in 76% prosti meti)

 

SLOVENSKI KOTIČEK: Mavericksi so storili vse, kar so lahko, da so Luki Dončiču priključili enega zvezdnika. Če bo Porzingis zdrav, bi lahko skupaj z Luko tvorila enega najboljših dvojcev lige. Je pa res, da je pri tako visokem igralcu verjetnost poškodb vedno nekoliko večja. Vseeno pa morajo pri Dallasu storit vse, da Latvijca dolgoročno zadržijo v ekipi. Luka pa nadaljuje v svojem ritmu. Postaja res »clutch« igralec. Izjemen je predvsem podatek, da je v tej sezoni v zadnjih dveh minutah tekem vrgel 17 metov za vodstvo ali izenačenje in kar 11 jih je tudi zadel. Vsaka čast.

Luka Dončič: 22 točk, 8 skokov in 6,7 podaj

Vabljeni h konstruktivni debati in izmenjavi mnenj!

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

NBA Ocena in napoved

NBA - tedenski pregled (14)