NBA - tedenski pregled (20)


Lep pozdrav vsem. Po enotedenski odsotnosti se ponovno vračam. Na zahodu so praktično znani vsi udeleženci končnice, tako da ostaja le še boj za pozicije. Na vzhodu pa je boj za zadnja tri mesta v končnici še povsem odprt. Pa poglejmo, kako se je razpletel minuli teden.

ZAHOD: Golden State (3 zmage, 2 poraza) in Denver (3 zmage, 1 poraz) še naprej bijeta hud boj za prvo mesto. Razlika med njima je trenutno le ena zmaga. Sploh za Nuggetse bi bila prednost domačega igrišča v končnici zelo pomembna, saj je njihov »teren« za goste vedno zelo zahteven. Houston (3 zmage, 1 poraz) in James Harden nadaljujeta v ubijalskem ritmu, hud udarec pa je doživel Portland (4 zmage, brez poraza). Blazersi so teden odigrali odlično, ponoči pa se je hudo poškodoval njihov prvi center Jusuf Nurkič. Za bosanskega hrusta je sezona končana, kar pa pomeni res veliko težavo za njegove soigralce, saj je bil »Nurk« res pomemben del ekipe. V končni fazi je to dokazal tudi tekmi, kjer se je poškodoval, saj je do tistega trenutka zbral 32 točk in 16 skokov. Posledično se ponuja priložnost Utahu (4 zmage, 1 poraz) in LA Clippersom (3 zmage, 1 poraz) v lovu na četrto mesto. Jazzi na krilih dvojca Mitchell-Gobert igrajo vse bolje, enako pa velja tudi za Clipperse, ki so zares kompletna ekipa in so v seriji petih zmag. Sedmi je San Antonio (2 zmagi, 2 poraza) in osma Oklahoma (1 zmaga, 3 poraze). Sploh ekipa iz Oklahome je po poškodbi Paula Georga precej padla v igri in se kljub njegovi vrnitvi še ni pobrala. Toda vseeno je potrebno biti na njih zelo pozoren, sploh če se bodo v prvem krogu pomerili z Golden Stateom, saj so po navadi njihovo dvoboji res »na nož«.

Moj igralec tedna na zahodu: James Harden (44,2 točk, 5,7 podaj, 6,2 skoka)

VZHOD: Milwaukee (3 zmage, 1 poraz) ima prvo mesto praktično zagotovljeno. Enako velja za Toronto (2 zmagi, 2 poraza), ki bo drugi. So si pa Raptorsi v zadnjih tednih privoščili nekaj porazov proti slabšim ekipam. To sigurno ni idealno, je pa res, da jim te tekme ne pomenijo veliko. Philadelphiji (2 zmagi, 2 poraza) kaže dobro v boju za tretje mesto, medtem ko sta četrta Indiana (1 zmaga, 3 poraze) in peti Boston (brez zmage, 4 poraze) v slabi formi. Sploh Celticsi, ki so v seriji petih porazov, ne najdejo prave igre in tudi sam sem izgubil upanje, da jim bo letos to uspelo. Tudi Detroit (1 zmaga, 3 poraze) na šestem mestu je v težavah. Nikakor nimajo še zagotovljene končnice, v naslednjih tekmah pa imajo kar težek razpored. Brooklyn (2 zmagi, 1 poraz) je sedmi, Miami (3 zmage, 1 poraz) pa osmi. Povsem v igri za končnico je še Orlando (3 zmage, brez poraza), ki je znal tudi že v preteklosti dobro zaključiti sezono in tudi letos, ko so v igri za končnico bodo nevarni. Trenutno imajo 5 zmag zapored. Zadnji ki se še oklepa upanje je Charlotte (3 zmage, 1 poraz), ki jih je na zadnji tekmi z metom iz polovice ob zvoku sirene rešil Jeremy Lamb.  

Moj igralec tedna na vzhodu: Giannis Antetokounmpo (34,5 točk, 12,5 skokov, 7,5 podaj in 2,5 blokade)

SLOVENSKI KOTIČEK: Luka Dončič je bil kot vselej ključna figura Dallasa in navkljub govoricam, mislim, da ima zagotovljeno nagrado za novinca leta. Proti Warriorsom je dosegel trojnega dvojčka in poskrbel za presenečenje. Goran Dragič je odigral 2 tekmi odlično, 2 tekmi pa precej slabše, kar pa je za pričakovati, glede na to, koliko časa ni igral. Lahko pa se že veselimo njunega medsebojnega dvoboja čez 2 dni.

Luka Dončič: 22,2 točk, 7,2 podaj, 9,7 skokov

Goran Dragič: 14,2 točk, ,4,7 podaje, 3,2 skoka


Vabljeni h konstruktivni debati in izmenjavi mnenj!

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

NBA Ocena in napoved

NBA - tedenski pregled (16)

NBA - tedenski pregled (14)