NBA - tedenski pregled (19)

Za nami je zelo zanimiv teden z nekaj drame. Večina ekip na vodilnih mestih, z izjemo Houston Rocketsov, je odigrala slabo. Moštva, ki se borijo za nižja mesta v končnici, pa imajo za sabo odličen teden. LA Lakersi so dokončno obupali nad končnico, malce pa škripa tudi v vrstah branilcev naslova.

ZAHOD: Golden State Warriorsi (2 zmagi, 2 poraza) niso blesteli, hkrati pa so kamere ujele Steve Kerra, ki naj bi kritiziral odnos Draymond Greena po porazu proti Sunsom. Še večja težava pa je upad njihove obrambne učinkovitosti, kjer so po statističnih podatkih letos zgolj povprečni, kar je drastičen upad glede na pretekle šampionske sezone. V zadnjih 60-tih letih so od vseh prvakov lige NBA samo LA Lakersi v sezoni 2000-01 imeli slabši obrambni rating. Videli bomo, če lahko Warriorsi to težavo premostijo. Denver Nuggets (1 zmaga, 2 poraza) so imeli dokaj težek razpored, zato tudi nekoliko slabši izkupiček ni problematičen. Sledijo vroči Houston Rocketsi (4 zmage, brez poraza), ki imajo že 9 zmag zapored na svojem računu. Oklahoma City (2 zmagi, 2 poraza) igra nekoliko drugače kot pred poškodbo Paula Georga, ki ima še vedno težave z odstotkom svojega meta. Težava za moštvo pa je predvsem ta, da mora vse več bremena nositi Russell Westbrook, ki pa ima ravno takšne težave kot Paul George. Imajo pa igralci takšnega kova seveda vedno kakšen nov trik v rokavu in tudi Oklahoma ima še nekatere rezerve predvsem v obrambi. Portland (1 zmaga, 2 poraza) je peti, LA Clippersi (3 zmage, brez poraza) s ta teden izvrstnim Lou Williamsom pa so šesti. Na sedmem mestu je San Antonio (3 zmage, brez poraza), ki je tudi nanizal 5 zmag zapored in bo v končnici zelo neugoden nasprotnik. Osmi je Utah (1 zmaga, 3 poraze), ki ima za sabo slab teden. Za končnico se borita še Sacramento (2 zmagi, 2 poraza), ki malo popušča in Minnesota (3 zmage, 1 poraz), ki pa ima verjetno že prevelik zaostanek. LA Lakersi so s tem, ko so omejili število minut, ki jih Lebron James lahko igra na posamezni tekmi priznali poraz v boju za končnico, omenimo pa še Dallas (brez zmage, 4 poraze), ki je zdaj že na predzadnjem mestu v konferenci in morda tudi telički upajo na nekaj sreče pri žrebu kroglic za prihajajoči nabor.

Moj igralec tedna na zahodu: Lou Williams (31,6 točk, 5 podaj in 4,6 skokov)

VZHOD: Milwaukee (2 zmagi, 2 poraza) ohranja najboljšo pozicijo, Toronto (2 zmagi, 2 poraza) pa se jim ni uspel približati. Posebej boleč je bil poraz Raptorsov za več kot 20 točk proti že zdavnaj odpisanemu Clevelandu. Philadelphia (2 zmagi, 2 poraza) se lahko veseli vrnitve Joela Embiida, Indiana (1 zmaga, 2 poraza) pa počasi drsi po lestvici navzdol. Boston (3 zmage, 1 poraz) je ponoči doživel boleč poraz proti LA Clippersom, ampak ključen bo sedaj njihov odgovor. Zadnjih nekaj tekem je nakazovalo na dvig forme Celticsov in če je temu res tako, se bodo znali pobrati. Tudi Brooklyn (4 zmage, brez poraza) se je vrnil v zmagovalni ritem, predvsem Spencer Dinwiddie je po poškodbi spet odigral odlično. Detroit (3 zmage, 1 poraz) je na sedmem mestu, v ospredju pa vse bolj robustni Andre Drummond, ki je ključen za igro Pistonsov. Osmo mesto drži Miami (3 zmage, 1 poraz) Gorana Dragiča in upam, da jim uspe preboj v končnico. Orlando (1 zmaga, 2 poraza) in Charlotte (1 zmaga, 3 poraze) imata v lovu za končnico enako težavo, saj zgolj njuna prva zvezdnika Nikola Vučevič in Kemba Walker ne bosta dovolj. Bradley Beal hoče dokazati, da lahko tudi brez Johna Walla pripelje Washington (2 zmagi, 2 poraza) med najboljših osem, ampak mislim, da mu navkljub res dobri igri to ne bo uspelo.

Moj igralec tedna na vzhodu: Andre Drummond (20,2 točk, 18,5 skokov)

SLOVENSKI KOTIČEK: Luka Dončič je bil znova prvo ime Dallasa, me pa nekoliko skrbi, da Mavericksi od Luke zahtevajo malce preveč, glede na to, da je playoff nedosegljiv. To se opazi predvsem pri njegovem odstotku meta, ki v zadnjem času ni najboljši. Goran Dragič se je po ponovni poškodbi znova vrnil na parket, se bom pa zaenkrat še vzdržal komentarja zaradi premajhnega vzorca, saj je Gogi odigral le 2 tekmi, povprečno pa je igral le okrog 20 minut na tekmo.

Luka Dončič: 22,5 točk, 5,5 podaj in 10 skokov na tekmo ta teden
Vabljeni h konstruktivni debati in izmenjavi mnenj!

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

NBA Ocena in napoved

NBA - tedenski pregled (16)

NBA - tedenski pregled (14)