NBA - tedenski pregled (17)



Pozdravljeni. Po All Star premoru se tedenski pregled vrača. Zdaj gre zares v boju za čim boljšo pozicijo pred končnico lige NBA. Pred nami je torej najbolj zanimivi del sezone in o tem smo se lahko prepričali že v preteklem tednu.

ZAHOD: Golden State Warriorsi bodo najverjetneje brez težav osvojili prvo mesto po rednem delu. Se pa pojavljajo nekatere težave, ki bi jim lahko precej otežile obrambo naslova. Kljub temu da DeMarcus Cousins ne igra slabo v napadu, pa naj njegova ahilova tetiva ne bi bila v najboljšem redu. Po nekaterih poročilih čuti nekaj bolečin in nekateri strokovnjaki se sprašujejo, če se ni morda vrnil prehitro. Težave ima predvsem pri mobilnosti, kar nasprotne ekipe začenjajo izkoriščati in ga vse pogosteje napadajo v obrambi. Sicer se ob imenih, ki jih Golden State ima, morda ne sliši tako grozno, če ima en igralec težave, ampak ko gre za igralca takšnega kova in se ekipi ob tem ruši obrambna kemija, se lahko v končnici izkaže za veliko težavo. Denver na krilih Jokiča še naprej visoko leta. Tudi Oklahoma zanesljivo drži tretje mesto, Portland (3 zmage brez poraza) pa se na vse pretege trudi, da bi zadržal četrto mesto in s tem prednost domačega igrišča v prvem krogu. K temu je ta teden ogromno pripomogel Jusuf Nurkič, ki je odigral vrhunsko (22 točk in 10 skokov v povprečju ta teden). Po vrnitvi Chrisa Paula je veliko močnejši Houston, ki pa je dodal (sicer že pred časom) še eno pomembno okrepitev. To je Kenneth Faried, ki je s svojo nepopustljivostjo igro Rocketsov dvignil na višji nivo, predvsem v obrambi. Utah je šesti, Donovan Mitchell pa nadaljuje z izvrstnimi predstavami. LA Clippersi so se prebili na sedmo, predvsem zahvaljujoč katastrofalnemu tednu Spursov, ki so izgubili vse tri tekme in so s tem padli na osmo mesto. Pa da omenim še spoštovanja vredno potezo trenerja Clippersov Doca Riversa. Ta je danes ponoči 10 sekund pred koncem tekme proti Dallasu, po mikrofonu prekinil tekmo, da bi se poklonil Dirku Nowitzkemu za izjemno kariero. Sacramento je deveti, v zadnjem času pa velja predvsem pohvaliti napredek Marvina Bagleya tretjega. Letošnji drugi izbor na draftu je nivo svoje igre v zadnjem času precej dvignil. Sledita še Minnesota in LA Lakersi, ki pa so v hudih težavah. Tudi ko posamezniki (Kuzma, Ingram in James) odigrajo dobro, moštvo še naprej izgublja, česar Lebron James v preteklosti ni bil vajen in rešitev bo treba najti čimprej, saj časa zmanjkuje.

Moj igralec tedna na zahodu: Donovan Mitchell (31,5 točk, 6 skokov, 5,5 podaj)

 
VZHOD: Milwaukee in Toronto sta trdno na vrhu. Na tretjem mestu še naprej preseneča Indiana. Odlično igra predvsem trojka Bogdanovič-Sabonis-Collison, zelo pomembna za Pacerse pa je vrnitev stebra obrambe Milesa Turnerja po lažji poškodbi. Philadelphija je četrta, njihova najnovejša okrepitev Tobias Harris pa je bil na zadnjih treh tekmah kar dvakrat prvi strelec moštva. Boston je izgubil obe tekmi po All Star vikendu, še posebej boleč je bil poraz proti Chicagu. Kyrie Irving je sicer dejal, da ga igra Bostona ne skrbi in da bo v končnici drugače, toda tudi največji navijači Bostona verjetno niso več tako prepričani, da bo ta trditev držala. D'Angello Russell še naprej odlično dirigira igri Brooklyn Netsov, ki so šesti, na sedmo mesto pa se je prebil Detroit, ki je dobil vse tri tekme ta teden. Ključ do uspeha je bil Andre Drummond. Osmo mesto še vedno drži Charlotte, končnico pa napadata še moštvi iz Floride. Orlando je deveti, Miami pa deseti, pri čemer pa imajo Heati kar veliko težav, so izgubili vse tri tekme ta teden. Nas veseli predvsem vrnitev Gorana Dragiča po poškodbi. Izmed ostalih ekip bom omenil le še New York Knickse, ki so po prvem decembru prvič zmagali doma, s čimer so prekinili niz 18 zaporednih porazov Madison Square Gardnu.

Moj igralec tedna na vzhodu: Andre Drummond (21,3 točk, 17skokov, 2,6 blokade in 2,6 ukr. žoge)

 
SLOVENSKI KOTIČEK: Oba naša košarkarja sta se vrnila na parket po poškodbah. Gogi se po dolgi odsotnosti počasi vrača v ustaljeni ritem, Luka pa je izpustil dve tekmi zaradi lažje poškodbe gležnja in ob povratku takoj dosegel trojnega dvojčka. To pa še vedno ni bilo dovolj, da bi preprečil peti zaporedni poraz Dallasa.

Luka Dončič: 28 točk, 10 skokov in 10 podaj
 
Vabljeni h konstruktivni debati in izmenjavi mnenj!

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

NBA Ocena in napoved

NBA - tedenski pregled (16)

NBA - tedenski pregled (14)