NBA - napoved


Glede na to, da je za nami teden brez tekem in da se sezona preveša v zadnjo tretjino, je morda čas, da se malo preizkusim v napovedih. Kdo bo prišel v končnico in kdo bo na koncu na samem vrhu. Gre seveda zgolj za moje ugibanje, ki pa ga bom skušal nekako utemeljiti, če pa se z mojim mnenjem ne strinjate, pa vas vabim, da izrazite še vaše mnenje. Seveda je veliko odvisno tudi od poškodb, ampak recimo da teh pri glavnih igralcih ne bo. Konec sezone pa bo pokazal, kdo je bil bližje dejanskemu stanju. Že zdaj vam lahko izdam, da po mojem mnenju letos Luke Dončiča še ne bomo gledali v končnici, ampak samo še letos.

 
ZAHOD:

Golden State – LA Lakers  (4-1)
Golden State bo osvojil prvo mesto na zahodu in se bo v prvem krogu pomeril z LA Lakersi, ki se bodo zahvaljujoč Lebronu Jamesu le prebili v končnico, saj »kralj« ne bo želel izpustiti končnice prvič po svoji rookie sezoni. So pa Warriorsi občutno premočni za Lakerse, zato slednjim ne dajem možnosti, da osvojijo več kot le eno zmago v tem dvoboju.

 

Oklahoma City – San Antonio  (4-2)
Oklahoma je našla formulo za uspeh. George in Westbrook se odlično dopolnjujeta in tudi njihova obramba je izvrstna. Spursi pa preprosto nimajo širine, da bi lahko resneje ogrozili najboljša moštva na zahodu. Najbolj šibki so ravno na poziciji organizatorja igre, kar bo znal Westbrook vsekakor izkoristiti. Faktor X je sicer Gregg Popovich. Najboljši trener na svetu je razlog, da bo San Antonio serijo uspel podaljšati do šeste tekme, to pa je tudi vse.

 

Denver – Utah  (4-2)
Nuggetsi igrajo izvrstno košarko in so povsem zasluženo med najboljšimi ekipami. Utah se je prebudil v drugi polovici sezone in bodo, tudi zavoljo svojih izkušenj, v končnici zelo neugoden nasprotnik. Tukaj bo šlo za pravi boj na nož, mislim pa, da bo Denver serijo dobil ravno zavoljo svoje širine, saj Donovan Mitchell sam ne bo zadosti, ostali igralci Utaha pa niso dovolj konstantni v napadu.

 

Houston – Portland (4-2)
Rocketsi se bodo prebili na četrto mesto zahvaljujoč izjemnemu Jamesu Hardnu. Damian Lillard je lani prvič v ključnih tekmah prvič odpovedal in bo poizkušal to popraviti, vendar mislim, da bodo odločile izkušnje Rocketsov, ki so bili lani le tekmo oddaljeni od tega, da bi izločili Golden State.

 

Golden State – Houston  (4-1)
Tisto, kar bo Rocketsom koristilo v prvem krogu, se bo obrnilo proti njim v konferenčnem polfinalu. Golden State bo želel razbiti vse dvome o tem, kdo je boljša ekipa. Največja težava za Rocketse pa bo utrujenost Jamesa Hardna, ki je v letošnji sezoni najbolj obremenjen košarkar v ligi NBA in to se bo nekje poznalo. Zato napovedujem uspeh Warriosov v petih tekmah.

 

Oklahoma City – Denver  (4-3)
Zame osebno bi bil to eden najbolj zanimivih dvobojev v končnici. Nasprotujoča si stila igre dveh ekip, ki sta izjemno močni doma. In ravno prednost domačega igrišča bo odločila to serijo. Na sedmi tekmi Westbrook in George ne bosta dovolila presenečenja na svojem igrišču.

 

Golden State – Oklahoma City (3-4)
Kljub nesporni kvaliteti prvakov, pa je po mojem mnenju ravno Oklahoma tista, ki lahko prepreči Warriorsom peti zaporedni finale. Glavna razloga za to pa sta dva. Prvi je ravno dejstvo, da so Warriosi že štirikrat zapored igrali v finalu in še tako močna ekipa ne more zmagovati v nedogled. Drugi razlog pa sliši na ime Russell Westbrook. Nihče v ligi NBA ne igra s tako »jezo« in agresivnostjo kot ravno on. Dejstvo, da bi nasproti njega stal nekdanji partner, ki ga je »zapustil« in se preselil k ekipi, ki je nista mogla premagati, bi samo prililo gorivo na ogenj. Kljub temu, da nisem največji pristaš furiozne igre Westbrooka, pa je v takih situacijah ravno on tisti, ki bi si ga želel v ekipi.

 

 
VZHOD:

 
Milwaukee – Miami  (4-0)
Milwaukee je že tako najboljše moštvo rednega dela in čeprav mislim, da bo Miami z Goranom Dragičem uspel priti v končnico, pa proti Bucksom nimajo nobenih možnosti. Se bo pa vsaj Dwayne Wade lahko poslovil tako, kot se za takega šampiona spodobi.

 

Toronto – Charlotte (4-1)
Edino kanadsko moštvo cilja na finale in Charlotte jim ne bo predstavljal previsoke ovire. Kemba Walker je sposoben ekipi Michaela Jordana priboriti eno zmago, tam pa se zgodba konča.

 

Boston – Brooklyn (4-2)
Celticsi so boljše moštvo. Čeprav so Netsi mogoče celo najlepša zgodba sezone in gredo lahko v končnico povsem sproščeni. To lahko naredi serijo zelo zanimivo, ampak Boston bo na koncu vseeno napredoval.

 

Philadelphia – Indiana (2-4)
Če sem povsem realen, bom težko utemeljil tole napoved pa vseeno. Še zmeraj se mi zdi, da Sixersom nekaj manjka. Predvsem kemija v ekipi ni takšna, kot bi mogla biti in tudi zdravje najboljšega igralca Joela Embiida, je vprašljivo. Indiana pa kljub poškodbi prvega zvezdnika Oladipa še zmeraj igra izjemno obrambo in tudi sicer deluje kot pravo moštvo. In to v končnici zna odločiti v prid Pacersov.

 

Milwaukee – Indiana (4-1)
Tu se pa zgodba o pepelki konča. Indiana bo doma osvojila eno zmago, za kaj več pa bo zmanjkalo moči.

 

Toronto – Boston  (4-2)
Pred sezono je bil Boston zame prvi favorit vzhoda. Ampak Gordon Hayward še ni pravi, mlada garda (predvsem Rozier, Brown in Smart), ki je lani blestela v končnici, pa se še zmeraj ne počuti udobno v novih vlogah. In za ekipo, kot je Toronto, to enostavno ne bo dovolj.

 

Milwaukee – Toronto  (2-4)
Greek Freak je sijajen in bo verjetno osvojil naziv MVP sezone. Ekipa je izjemno popolnjena in imajo izjemnega trenerja. Vseeno pa so po mojem še leto oddaljeni od največjih stvari. Toronto že nekaj sezon trka na vrata in s Kawhijem Leonardom - mislim da jim lahko uspe. Tudi Danny Green bo pri tem zelo pomemben, mislim pa da ne gre zanemariti niti Marca Gasola, ki bi lahko ravno tako ogromno pripomogel Raptorsom, ko igra v končnici postane bolj moška in počasna.

 

FINALE:
 
Toronto – Oklahoma  (2-4)
Ta finale bi po mojem mnenju spomnil na stare čase. Trda obramba, čvrsta igra in igralci, ki jih ni strah prevzeti odgovornost. Tu mislim predvsem na Leonarda, Westbrooka in Georga. In ravno zato, ker ima Oklahoma dva takšna igralca, drugi vodja Raptorsov Kyle Lowry, pa je imel s tem v preteklosti nekaj težav, dajem prednost Oklahomi. Mislim pa, da bodo mogli serijo končati na svojem igrišču, zato napovedujem le 6 tekem.

 

 Moram priznati, da sem se pri tem članku kar zabaval in glede na to, da sem vsako serijo ocenjeval posebej, sem tudi sam sebe presenetil s kakšnimi zaključki. Zdaj pa počakajmo, kaj se bo dejansko zgodilo, z veseljem pa pričakujem tudi na vaše komentarje.

Vabljeni h konstruktivni debati in izmenjavi mnenj!

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

NBA Ocena in napoved

NBA - tedenski pregled (16)

NBA - tedenski pregled (14)