NBA - tedenski pregled (15)

Pozdravljeni. Favoriti so v čedalje boljši formi, ekipe na dnu pa so praktično že zaključile sezono. Obeta pa se tudi menjava igralcev, ki bi lahko premešala karte tudi povsem na vrhu, če bi do nje prišlo. Zanimivosti je torej dovolj, zato pojdimo kar lepo po vrsti.

ZAHOD: Golden State Warriorsi meljejo naprej. Prvaki imajo že enajst zmag zapored in tudi povratek DeMarcusa Cousinsa ni porušil kemije v ekipi. Prav nasprotno. Zgodilo se je tisto, česar so se ostale ekipe najbolj bale. Cousins seje vklopil v sistem igre, kakor da bi bil član ekipe že več let in posledično Warriorsi zgledajo nepremagljivi. Denver (3 zmage, 1 poraz) se še vedno drži izjemno, Nikola Jokič pa preprosto mora zaigrati na All star tekmi, saj gre nedvomno za enega izmed treh najboljših centrov na svetu. Oklahoma je na tretjem mestu, glavni razlog za to pa je Paul George, ki je vsaj po mojem mnenju eden glavnih kandidatov za naziv MVP-ja sezone. Sledita Portland in Houston. James Harden v dresu Rocketsov še naprej počne izjemne stvari. Ta teden je proti Knicksom izenačil rekord legendarne dvorane Madison Square Garden za gostujoče igralce, ko je dosegel 61 točk. Šesti je San Antonio, sedmi pa Utah. Na primeru Jazzerjev je najbolj vidno, kako pomembna je forma najboljšega igralca v ekipi. Ko je formo dvignil Donovan Mitchell, je moštvo iz Salt Lake Cityja začelo zmagovati kot po tekočem traku. Za osmo mesto se borita ekipi iz Los Angelesa. Clippersi bi si morali pred povratkom Lebrona Jamesa nabrati čim večjo prednost pred Lakersi, zato nocojšnji poraz proti že odpisani Atlanti verjetno še bolj boli. Sacramento, Minnesota in Dallas še zmeraj upajo na kakšno serijo zmag, da bi se lahko vključili v boj za končnico, čeprav so te možnosti minimalne. V podobni situaciji je tudi New Orleans, ki pa je včeraj utrpel hud udarec, ko jih je njihov najboljši igralec Anthony Davis zahteval obvestil, da ne misli podpisati nove pogodbe, ko se mu sedanja izteče. Ta pogodba sicer velja do leta 2020, vendar če želijo Pelicansi v zameno kaj dobiti, bodo to morali storiti čim hitreje, sicer ga lahko po naslednji sezoni izgubijo in v zameno ne dobijo čisto nič. Podobno se je letos zgodilo Spursom s Kawhijem Leonardom. Glavna želja Davisa naj bi bili LA Lakersi in če bi res združil moči z Lebronom Jamesom, bi se lahko razmerje moči v ligi NBA močno spremenilo. Verjetno sicer šele naslednjo sezono, saj bodo Lakersi morali v zameno v New Orleans poslati preveč igralcev, da bi lahko ostali konkurenčni za letošnji naslov. Omenja se tudi Boston, ampak Davis naj tam ravno tako ne bi bil pripravljen podpisati dolgoročne pogodbe, obstajajo pa tudi komplikacije s pogodbo Kyrija Irvinga. Na dnu zahoda sta nato odpisana Memphis in Phoenix.

Moj igralec tedna na zahodu: Paul George (30,5 točk, 9 skokov, 4,5 podaj in 2,5 ukr. žoge)

VZHOD: Na vzhodu je situacija precej bolj mirna, saj se zdi, da so mesta za končnico že oddana. Je pa vseeno zanimiv boj za razvrstitev in prednost domačega igrišča v končnici. Milwaukee in Toronto sta še vedno skupaj na prvem mestu. Indiana je tretja, so pa na žalost Pacersi utrpeli hud udarec v tem tednu, ko je sezono zaradi poškodbe zaključil Victor Oladipo. Pacersi imajo dobro uigrano ekipo in bodo še zmeraj solidni, ampak brez Oladipa je njihov skrajni domet močno omejen. Philadelphija in Boston se bosta najbrž udarila za to tretje mesto. Philadelphija je sicer dokaj konstantna, ampak še zmeraj se zdi, da jim nekaj manjka. Boston, pa je v čedalje boljši formi in v nasprotju z Indiano imajo tudi prvega moža v izjemni formi. Kyrie Irving sicer izpusti kakšno tekmo zaradi majhne poškodbe, a ko je na igrišču igra odlično. Na mestih za končnico so še Brooklyn, Miami in Charlotte in zdi se, da bodo tam tudi ostali. Detroit, Washington in Orlando vse bolj zaostajajo in nič ne kaže, da bi bili sposobni obrniti krivuljo rezultatov navzgor. Ostala moštva pa so tako ali tako odpisana.

Moj igralec tedna na vzhodu: Giannis Antetokounmpo (30,5 točk, 16 skokov in 3,5 podaj)

SLOVENSKI KOTIČEK: Dallas ima za sabo pozitiven teden (2 zmagi, 1 poraz), najbolj zaslužen za to pa je seveda prav Luka Dončič. Postal je najmlajši igralec v zgodovini, ki ima dva trojna dvojčka, navdušuje pa tudi s svojim karakterjem, saj vztrajno zagotavlja, da mu takšne statistike ne pomenijo veliko. Srečen bo šele, ko bo zmagovalo moštvo. Najboljše možnosti za to pa imajo Mavericksi, če bodo zgradili ekipo ravno okrog čudežnega dečka.

Luka Dončič: 28 točk, 9 skokov in 8 podaj

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

NBA Ocena in napoved

NBA - tedenski pregled (16)

NBA - tedenski pregled (14)