NBA - Tedenski pregled (13)


Sezona se je prevesila v drugo polovico in boj za končnico se vse bolj stopnjuje. Ravno tako je v polnem zagonu glasovanje za All Star tekmo, kjer odlično kaže Luki Dončiču. Najboljši posamezniki so v top formi in vse to nam ponuja izjemne užitke ob spremljanju lige NBA.

ZAHOD: Nikola Jokič ima za seboj še en izjemen teden in kljub temu, da je Denver ob treh zmagah  vpisal tudi dva poraza (črna pika je poraz proti Sunsom), ostaja na prvem mestu. Vse bližje so branilci naslova, ki so v vse boljši formi, zelo kmalu pa naj bi se na igrišče vrnil Demarcus Cousins. Golden State je dobil vse tri tekme ta teden, bo pa zelo zanimivo videti, kako se bo v sistem igre vklopil Cousins. Trener Steve Kerr je dejal, da bo takoj začenjal v prvi peterki, je pa res, da zna Steve Kerr, kdaj novinarje potegniti za nos. Oklahoma ta teden ni blestela. Izgubili so tudi zgodovinsko tekmo proti San Antoniu, na kateri je Russell Westbrook dosegel 24 točk, 24 podaj in 13 skokov. Houston je bil kljub neverjetnemu Jamesu Hardnu (45 točk v povprečju) le polovično uspešen, Portland pa je ravno tako zadržal svojo pozicijo. San Antonio na sedmem mestu je prvič po  6. decembru izgubil dve tekmi zapored, omeniti pa velja osebni rekord Lamarcusa Aldridga, ki je na že prej omenjeni tekmi proti Oklahomi dosegel 56 točk. Postal je prvi po Shaquillu O'Neilu, ki mu je to uspelo, ne da bi enkrat samkrat vrgel za tri točke, kar je v današnji košarki nepredstavljivo. Na osmo mesto se je prebil Utah. Prebudil se je Donovan Mitchell in zdaj so Jazzerji nevarni tudi v napadu, saj imajo igralca, ki lahko sam odloči tekmo. Lakersi so izpadli iz mest za končnico in nujno potrebujejo povratek Lebrona Jamesa na igrišče, sicer se jim slabo piše. Sacramento je dobil štiri od petih tekem in je še naprej v igri za končnico. Tega pred sezono ni nihče pričakoval, toda četvorka Hield-Fox-Bogdanovič-Cauley Stein igra odlično, Kingsi pa so ob Brooklynu najbolj borbena ekipa lige. Minnesota je na enajstem mestu, dvanajsti pa je New Orleans z izjemnim Anthonyjem Davisom (37,5 točk in 14 skokov v povprečju ta teden), ki pa kljub zelo dobrima Randlu in Holidayu enostavno nima dovolj podpore. Dallas je na trinajstem mestu. Vse bolj kaže, da je na izhodnih vratih Dennis Smith Jr., saj želijo Mavericksi dirigentsko palico položiti v roke Luke Dončiča. Zelo slaba novica za Dallas pa je, da je J.J. Barea zaradi poškodbe ahilove tetive končal sezono. V začelju sta Memphis in Phoenix.

Moj igralec tedna na zahodu: Donovan Mitchell (30,8 točk, 5 podaj in 4,4 skokov)

VZHOD: Na vrh se je vrnil Toronto, ki je dobil vse tri tekme ta teden, medtem ko je Milwaukee enkrat izgubil in trikrat zmagal. Na tretje mesto se je prebila Indiana in to predvsem zato, ker se četrta Philadelphija ukvarja s težavami v kemiji med igralci, peti Boston pa še zmeraj ne najde formule za konstantno formo. Celticsi so izgubili zadnje tri tekme zapored. Miami se je brez Gorana Dragiča prebil na šesto mesto. Morda je marsikdo, ki je zaradi reprezentančne upokojitve nastrojen proti Gogiju kar malce vesel, po mojem mnenju je veselje prezgodnje. Miami je v zadnjih letih dokazal, da bolj kot gre sezona h koncu, bolje igra. In glede na to, da je igralski kader in sistem igre enak kot lani, je vse odvisno samo od tega, kako se bo zacelila Goranova poškodba. Če bo Gogi 100 %, se bo brez težav vklopil nazaj v ekipo in Miami bo lahko zelo nevaren v končnici, sploh zato ker se bo tudi Dwayne Wade želel posloviti na pravi način. Brooklyn je z izjemno borbenostjo in ta teden zelo dobrim DeAngelom Russllom sedmi, osmi pa je Charlotte, ki je ob težkem razporedu iztržil le eno zmago na štirih tekmah. Z zmago zaostanka je na devetem mestu Orlando, deseti pa je eno večjih razočaranj sezone Detroit. Tudi Pistonsi so imeli sicer težek razpored, ampak pri njih se težave skrivajo drugje. Od 1. decembra naprej imajo le 7 zmag in 17 porazov in še enkrat bom poudaril, da več kot očitno Blake Griffin ni igralec, ki bi lahko vodil moštvo do večjih uspehov. Omenil bom še enajsti Washington. Po poškodbi Johna Walla je prvo ime Wizardsov Bradley Beal, ki se očitno noče sprijazniti z dejstvom, da je končnica izgubljena. Teden, ki ga je Washington končal z dvema zmagama in dvema porazoma, je končal s povprečjem 34,2 točk ob sijajnem metu za tri (19-36, kar je 52,7 %). Za spodnji dom lahko rečemo le, da kljub temu, da jim štrene kot edino moštvo iz zahoda meša Phoenix, v »bitki« za prvi izbor na naboru 2019 »vodi« Cleveland.

Moj igralec tedna na vzhodu: Kawhi Leonard (30,6 točk, 8,6 skokov, 5 podaj in 3,3 ukr. Žoge)

SLOVENSKI KOTIČEK: Luka Dončič je bil na vseh štirih tekmah Dallasa najboljši strelec, na treh od štirih tekem pa tudi prvi podajalec. Mislim, da ima Luka res lepe možnosti za nastop na tekmi vseh zvezd, tudi zaradi svojega res atraktivnega stila igre.

Luka Dončič: 28 točk, 6 podaj in 6,7 skokov na tekmo ta teden ob 46 % metu iz igre in 38 % metu za tri.

Pa ne pozabite glasovati. Luka for the All star game.
Vabljeni h konstruktivni debati in izmenjavi mnenj!

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

NBA Ocena in napoved

NBA - tedenski pregled (16)

NBA - tedenski pregled (14)