NBA - tedenski pregled (12)


Pozdravljeni v novem tedenskem pregledu lige NBA. Približuje se All Star vikend, boj za končnico je srdit, vse to pa nam ponuja nekaj izjemnih moštvenih in posamičnih predstav. Minuli teden je bil precej uspešnejši za ekipe iz zahodne konference, videli pa smo tudi kakšen rekord. Pa poglejmo.

ZAHOD: Denver (3 zmage, 1 poraz) se še naprej čvrsto oklepa prvega mesta. Povsem jasno je, da se je Nikola Jokič razvil v enega izmed najboljših igralcev na svetu. Toda Nuggetsi so veliko več kot samo Nikola Jokič. Imajo izjemno kemijo, odlične igralce tudi na ostalih položajih in izvrstno mešanico mladosti in izkušenj. Zagotovo pa si pohvale zasluži tudi trener Mike Malone, ki ima ogromno znanja in zato tudi vso spoštovanje svojih igralcev. A Golden State (2 zmagi, 1 poraz) bo, bližje kot smo končnici, vse bolj nevaren. Steph Curry je v izjemni formi, prebuja se tudi Draymond Green. Pravo formo so več kot očitno našli tudi pri Oklahoma City Thunder (3 zmage, 1 poraz). Dvojec George-Westbrook je izvrsten in tudi ostali izgledajo vse bolje. Westbrook je v preteklem tednu dosegel kar tri trojne dvojčke. LA Clippersi se s tretjim napadom in peto obrambo lige držijo na četrtem mestu. Sledi Houston z MVP-jem lanske sezone in James Harden (ta teden 39,2 točk in 12,2 podaj) vse bolj vlaga kandidaturo tudi za letošnjo nagrado. Tudi Gregg Popovich je očitno našel zmagovalno formulo. Sistem igre deluje veliko bolje kot na začetku leta, vse bolje pa se dopolnjuje tudi dvojec DeRozan-Aldridge. DeMarr DeRozan je ta teden vknjižil svojega prvega trojnega dvojčka v karieri. Sledi konstantni Portland, medtem ko imajo za sabo slab teden tako LA Lakersi kot Sacramento Kingsi. Oboji so dobili le eno od štirih tekem. Sacramento res ni imel lahkega razporeda, je pa odigral zgodovinsko tekmo proti Golden Statu, kjer sta obe ekipi skupaj zadeli 41 trojk (rekord lige NBA). Lakersom se pozna odstonost Lebrona Jamesa, so pa tudi brez »kralja« uspeli premagati Dallas. Minnesota ta teden povprečno, medtem ko je 3 zmage ob le 1 porazu vknjižil New Orleans, ki je izkoristil nekoliko lažji razpored. Memphis je v krizi, saj je izgubil 6 tekem zapored, nič bolje pa ne gre Mavericksom. Ekipa Luke Dončiča je dobila le eno od štirih tekem ta teden in zdaj je za njimi na zahodu le še Phoenix.

Moj igralec tedna na zahodu: Nikola Jokič (27 točk, 13 skokov, 7,7 podaj)

VZHOD: Mrtvi tek na vrhu vzhodne konference se nadaljuje. Giannis Antetokounmpo in Kawhi Leonard sta vodila svoji ekipi Milwaukeeja in Toronta do 3 zmag in 1 poraza. Indiana je odigrala le 2 tekmi s polovičnim izkupičkom in je na tretjem mestu, Philadelphija (3 zmage, 1 poraz) z izjemnim Joelom Embiidom je četrta. Če bo kamerunski center izpilil še igro s hrbtom proti košu, ga bo praktično nemogoče zaustaviti. Boston (3 zmage, 1 poraz) igra vse bolj po okusu svojega trenerja Brada Stevensa. Vsako tekmo izstopa kdo drug, prebuja pa se tudi Gordon Hayward, kar je za uspeh Celticsov v končnici ključnega pomena. Miami je dobil le eno tekmo ta teden, potem pa izgubil vsa tri gostovanja na zahodu. Charlotte (2 zmagi, 2 poraza) je sedmi, Brooklyn (3 zmage, 1 poraz) pa osmi. Netsi kot kaže mislijo resno v boju za končnico in trener Kenny Atkinson si zasluži vse pohvale za opravljeno delo. Detroitu ne gre in ne gre. Blake Griffin (30,7 točk v povprečju ta teden), pa vse bolj izgleda kot igralec za polnjenje lastne statistike in nič drugega. Sledijo Orlando, Washington, Atlanta, Chicago in New York, ki niso pokazali nič omembe vrednega. Bom pa zato izpostavil Cleveland in to ne zaradi pozitivnih stvari. Cavaliersi so na zadnjem mestu in so izgubili že 9 tekem zapored.

Moj igralec tedna na vzhodu: Joel Embiid (31,6 točk, 16,3 skokov, 3,3 podaje, 2 blokadi in 1,6 ukradene žoge)

SLOVENSKI KOTIČEK: Kot sem že omenil, je za Dallasom slab teden, nas pa lahko veseli, da Luka Dončič kljub temu igra dobro. Preprosto na nekaterih tekmah nima dovolj pomoči. Tudi danes proti oslabljenim Lakersom, ni imel niti enega soigralca, ki bi dosegel več kot 11 točk. Tako se v ligi NBA ne da zmagovati.  

Luka Dončič: 19 točk, 8,7 skokov in 3,5 podaj


Vabljeni h konstruktivni debati in izmenjavi mnenj!

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

NBA Ocena in napoved

NBA - tedenski pregled (16)

NBA - tedenski pregled (14)