NBA tedenski pregled (11)


Leto 2018 je za nami, zato naj vam najprej zaželim vsem skupaj srečno, zdravo in veselo leto 2019. Upam, da bomo skupaj lahko uživali v spektakularnih trenutkih, ki jih ponuja liga NBA in da bo naslednje leto uspešno tudi za oba Slovenca v najmočnejši ligi na svetu. V prihodnje bom poizkušal dodati še nekaj novosti, zdaj pa poglejmo, kako se je končalo leto 2018 v ligi NBA.

ZAHOD: Vrh zahodne konference ostaja nespremenjen. Na njem so Denver Nuggetsi z Nikolo Jokičem kot gonilno silo. Vse bolj pa izstopa tudi Jamal Murray (ta teden več kot 28 točk na tekmo), ki je zablestel proti Phoenix Sunsom, ki jim je nasul 46 točk. Potem so tu Golden State, Oklahoma in LA Clippers, pri katerih bom izpostavil Louja Williamsa, ki je v povprečju dosegal več kot 25 točk na tekmo ta teden. Potem pa je tu Houston. Ekipa, ki sem jo pred časom odpisal v boju za vrh v zadnjem času, blesti. Sam sem še vedno mnenja, da se moštvo, ki se tako močno naslanja na enega igralca (James Harden je na vsaki od štirih tekem, ki so jih dobili ta teden, dosegel več kot 40 točk), ne more boriti za sam vrh, se pa Rocketsi močno trudijo, da bi ovrgli to mojo tezo. LA Lakersi in Portland so zadržali svoje pozicije, na osmo mesto pa se je s tremi zmagami v štirih tekmah prebil San Antonio. Pri Spursih se je končno prebudil Lamarcus Aldridge, ki je bil njihovo najmočnejše orožje v preteklem tednu (30,2 točk na tekmo). Sledijo Sacramento, Memphis, Utah, Dallas in Minnesota. Pri slednji velja omeniti izjemno prestavo Karla Anthonyja Townsa. KAT je v zmagi proti Miamiju dosegel 34 točk, 18 skokov, 7 podaj, 6 blokad in 3 ukradene žoge. Kapo dol. Na začelju sta New Orleans, ki ima sicer izjemno trojko Davis-Randle-Holiday in nič drugega, ter Phoenix.

Moj igralec tedna na zahodu: James Harden (42,5 točk, 8 podaj, 6,7 skokov)

VZHOD: Novo leto pa je prineslo spremembo na vrhu vzhodne konference. Tam po dolgem času ni več Toronto ampak Milwaukee. Bucksi so dobili vse 3 tekme, kot ponavadi pa je prednjačil »Greek Freak« Giannis Antetokounmpo. Na tretje mesto se je prebila Indiana, ki je dobila vse tri tekme. Zanimivo pa je, da je Pacersom, ki sicer slovijo kot izjemno obrambno moštvo, to uspelo z izvrstno igro v napadu. Dosegali so namreč več kot 123 točk na tekmo. Potem sta tu Philadelphija in Boston. Kemba Walker (33,7 točk na tekmo ta teden) drži Charlotte na šestem mestu. Sedmi je Miami. Če bo vročica nadaljevala s tako dobro igro v obrambi in se Goran Dragič ob koncu sezone vrne v dobri formi, bi Miami Dwaynu Wadeu v njegovi poslovilni sezoni lahko pripravil še nekaj zanimivih trenutkov v končnici. Sledijo Detroit, Brooklyn, Orlando in Washington. Za Wizardse je po slabi novici, da so do konca sezone ostali brez Johna Walla, sezone praktično konec. Atlanta in Chicago sta dosegla polovični izkupiček ta teden (2 zmagi, 2 poraza), pri Bullsih so lahko predvsem zadovoljni s solidnimi predstavami Laurija Markkanena, saj naj bi bil Finec, ki se je vrnil po poškodbi, eden od nosilcev igre v prihodnosti. Na dnu so obupno slabi New York Knicksi in Cleveland Cavaliersi.

Moj igralec tedna na vzhodu: Giannis Antetokounmpo (30,6 točk, 11,3 skokov, 7 podaj, 3 blokade in 2,3 ukradeni žogi)

SLOVENSKI KOTIČEK: Kljub temu, da se Dallas še vedno matra predvsem v gosteh, pa Luka Dončič igra vse bolje. Prav zanimivo bo videti, ali se bo Luka »zaletel v zid«, kar je značilno za novince v ligi NBA okrog januarja ali februarja. Glede na to, kako Luka izgleda do sedaj, bi si upal trditi, da bo wonder boy tudi v tem pogledu izjema.

Luka Dončič: 24,2 točk, 5 skokov in 5,7 podaj
Vabljeni h konstruktivni debati in izmenjavi mnenj!

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

NBA Ocena in napoved

NBA - tedenski pregled (16)

NBA - tedenski pregled (14)