Pred sezono NBA

Dobrodošli ljubitelji NBA lige. Pa smo ga dočakali - začetek nove sezone namreč. Letos smo bili še posebej nestrpni, saj nam prinaša cel kup ugank.
Pa začnimo na vrhu. Kdo lahko s prestola sklati ekipo Golden State Warriorsov? Ali so to mogoče Houston Rocketsi, ki so bili blizu že lani? Mogoče LA Lakersi s kraljem Jamesom na čelu?
Ali pa katera druga izmed močnih ekip iz zahodne konference? Morda pa se največja nevarnost za prvake letos skriva na nasprotni obali ali celo čez mejo. Mlada ekipa Philadelphije bo skušala dokazati, da je že dozorela, medtem ko so se Toronto Raptorsi s Kawhijem Leonardom močno okrepili. Vseeno pa verjetno največja nevarnost preti iz smeri legendarnih Boston Celticsov. Ekipe, ki je že lani izpadla v konferenčnem finalu in je letos močnejša za svoja dva najboljša igralca - Kyrie Irving in Gordon Hayward se vračata po poškodbah.
Slovenske ljubitelje najmočnejše košarkarske lige na svetu, pa tudi nas (!), seveda zanimata predvsem dve stvari. Kako daleč lahko z Miamijem pride Goran Dragič in kako se bo čez lužo znašel čudežni deček Luka Dončič. Več kot dovolj razlogov za izjemno zanimivo sezono.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

NBA Ocena in napoved

NBA - tedenski pregled (16)

NBA - tedenski pregled (14)