NBA - tedenski pregled (4) (13.11.2018)

Dobrodošli v našem NBA kotičku! Preverimo, kako so se moštva prebijala skozi teden poln zanimivosti. Menjave igralcev, poškodbe, nekaj odličnih predstav - in spet imamo veliko tem za debato.
ZAHOD: Najbolje so odigrali Portland Trailblazersi in LA Lakersi. Oboji s tremi zmagami in brez poraza. Portlandova trojka Lillard-McCollum-Nurkič igra odlično. Zablestel je predvsem McCollum s 40 točkami proti Milwaukke Bucksom. Lakersi izgledajo vse bolje pod taktirko Lebrona Jamesa, še dodatno pa so se okrepili pod košem. Obrambni specialist Tyson Chandler bi moral precej pomagati pri prehodu na še hitrejši stil igre. K temu v LA-ju namreč stremijo že celo sezono. Dvignili so se Utah Jazzi in New Orleans Pelicansi s 3 zmagami in le 1 porazom. Pri obeh moštvih sta se vrnila prva zvezdnika, kar se je močno poznalo. Prvi pozitivni teden, po uvodu v sezono, je tudi za Dallas Mavericki (3-1), kar nas seveda še posebej veseli. Še vedno se, kljub dobrim igram Jamesa Hardna, mučijo pri Houstonu. Največjo ceno je plačal Carmelo Anthony, ki naj bi se mu pri Rocketsih odrekli. Pod pričakovanji so odigrali Denver Nuggetsi (1-3), povsem na dnu pa je še vedno Phoenix. Največje razočaranje je še vedno Minnesota, ki ji tudi preporod Derricka Rosa ni veliko pomagal. So se pa vendarle uspeli znebiti Jimmyja Butlerja, ki je v menjavi igralcev odšel v Philadelphio, kar se je ponoči že poznalo. Wolvesi so namreč uspeli prekiniti serijo petih porazov.
Igralec tedna na zahodu: Anthony Davis (25,7 točk, 14 skokov, 5 podaj, 2,2 blokade v povprečju)
VZHOD: Ekipa tedna je Philadelphia s 3 zmagami in 1 porazom. Tudi posamezna predstava tedna gre njihovemu članu. Joel Embiid je dominiral proti Charlottu (42 točk). Tudi pri Detroitu (2-1) je bil osrednja figura njihov center. Andre Drummond je v povprečju dosegal kar 23 točk in 17,3 skokov, »navdušil« pa je predvsem pri prostih metih. Le te je izvajal z zanj izjemno natančnostjo, kar 62,5 %. Toronto kljub današnjemu porazu še naprej opravičuje vlogo favorita. Milwaukee ta teden povprečno, je pa njihov center Brook Lopez izenačil tudi zanimiv rekord po številu trojk na eni tekmi (8 proti Denverju) za igralca, ki je visok vsaj 2 metra in 10 centimetrov. Pozitivno oceno dobijo še Charlotte Hornetsi in presenečenje sezone Brooklyn Netsi. Še vedno se držijo na mestih, ki vodijo v končnico! Miami, ki se ukvarja s poškodbo kolena Gorana Dragiča, še naprej ne blesti. Manjkal je tudi Dwayne Wade zaradi rojstva otroka. Slab teden je za Indiana Pacersi. Najboljša ekipa prejšnjega tedna na vzhodu, je zmogla le 1 zmago in 3 poraze. Enak izkupiček je imela tudi ekipa Bostona, kar pa je še večje razočaranje. Trenerja Brada Stevensa lahko skrbi predvsem igra v obrambi, saj so svoji nasprotnikom ta teden v povprečju dovolili več kot 111 točk na tekmo.
Igralec tedna na vzhodu: Joel Embiid (27,7 točk, 15,5 skokov, 3,5 podaj in 2 blokadi v povprečju)
SLOVENSKI KOTIČEK: Goran Dragič se je mogoče prehitro vrnil po poškodbi. Proti Washingtonu je ostal celo brez točke, je bilo pa že bolje danes, ko jih je Philadelphiji nasul 22. Vse bolj se oblikuje troboj za novinca leta Dončič-Ayton-Young. Luka je bil ta teden najbolj uspešen, pa še Mavericksom je šlo odlično. Ayton je odigral solidno, ampak Phoenix še naprej izgublja. Še precej bolj pa se je mučil Trae Young. Ostal je brez zmage ob tem pa je še obupno metal za 3 točke. Zadel je le 5 od 25 metov, kar je le 20 %.
Luka Dončič: 20 točk, 6,2 skokov, 4 podaje

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

NBA Ocena in napoved

NBA - tedenski pregled (16)

NBA - tedenski pregled (14)