NBA - tedenski pregled (3) (6.11.2018)

Lep pozdrav vsem, v našem NBA kotičku. Čas je, da preletimo dogajanje minulega tedna.
ZAHOD: Golden State melje naprej. Trojka Durant-Curry-Thompson dominira, bojevniki pa še naprej zmagujejo. Še en teden brez poraza za prvake. Takoj za njimi so Denver Nuggetsi. Dobili so vse 4 tekme ta teden. Igra se sicer vrti okoli Nikole Jokiča, toda vsak večer se najde kdo drug, ki zablesti. Predstavo tedna je uprizoril Jamal Murray, ki je Bostonu nasul 48 točk, ob tem pa je z zadnjim metom na tekmi, ko je bilo že vse odločeno, uspel še razjeziti Kyrieja Irvinga. Kyrie je ta met vzel kot pomanjkanje spoštovanja, Murray pa je dejal, da si je želel le doseči 50 točk.
Ekipa tedna na zahodu je Oklahoma City, ki se je pobrala po slabem začetku sezone in je prav tako dobila vse 4 tekme. Pozitivne ocene gredo še LA Lakersom (2 zmagi, 1 poraz), Portlandu (4 zmage, 1 poraz) in Houstonu (3 zmage, 1 poraz), ki je le dočakal vrnitev Chrisa Paula in Jamesa Hardna. Še vedno se zelo dobro držijo LA Clippersi in Sacramento Kingsi. Precej pod pričakovanji sta ekipi Utaha in New Orleansa (ta teden obe brez zmage in s štirimi porazi), ki se ukvarjata še s poškodbami prvih zvezdnikov Donovana Mitchela in Anthonyja Davisa. Na žalost pa nič bolje ne kaže niti Dallasu Luke Dončiča ali Phoenixu Igorja Kokoškova.
Igralec tedna na zahodu: Russell Westbrook (25,2 točk, 9,7 podaj, 5,5 skokov v povprečju)
VZHOD: Nekoliko manj pestro je trenutno v vzhodni konferenci. Ekipa tedna so Indiana Pacersi (3 zmage in 1 poraz), pri katerih je blestel Victor Oladipo. Toronto in Milwaukee zmagujeta še naprej, ostali pa precej nihajo. Boston se še lovi, težave imajo predvsem na tekmah, kjer dominira Kyrie Irving. Vse bolj očitno postaja, da je za ekipo precej bolje, če se igra vrti okoli Jasona Tatuma, na kar pa se Kyrie še privaja. Miami in Washington sta prekinila serijo porazov, zanimiv pa je pogled na sezono Detroit Pistonsov. Kljub dvojcu Drummond-Griffin, ki je imel ta teden povprečje 48 točk in 31 skokov, imajo 5 porazov zapored. Še en dokaz več, kako se je liga NBA spremenila.
Igralec tedna na vzhodu: Victor Oladipo (25,2 točk, 9,5 skokov, 2,7 podaj v povprečju)
SLOVENSKI KOTIČEK: Na žalost ta teden noben od Slovencev ni blestel. Gogi je odigral le eno tekmo, Luka pa ni uspel pomagati Dallasu, da bi prekinil serijo porazov. Upamo, da bo prihodnji teden bolj uspešen za oba, čeprav se oba ubadata tudi s poškodbami.
Luka Dončič: 16 točk, 7 skokov, 6,5 podaj (skupni met: 50%, met za 3: 41,6%)

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

NBA Ocena in napoved

NBA - tedenski pregled (16)

NBA - tedenski pregled (14)