NBA - tedenski pregled (2) (30.10.2018)

Pozdravljeni! Teden je naokrog in čas je za pregled dogajanja v ligi NBA. Videli smo nekaj res izjemnih predstav - pa pojdimo po vrsti.
ZAHOD: Stvari se počasi postavljajo na svoje mesto. Golden State je v minulem tednu odigral 4 tekme in vse tudi dobil, povprečno pa so nasprotnike premagovali z razliko 20tih točk. Ob konstantno vrhunskemu Kevinu Durantu je blestel predvsem prvi strelec lige, Steph Curry. Z nekaj izjemnimi predstavami, ki se jih nebi sramovali niti najbolj zavzeti igralci video igric (primer: 51 točk proti Washingtonu), je vodil prvake do popolnega tedna. Za nameček pa se mu je danes ponoči pridružil še drugi "Splash brother" Klay Thompson. Če je pred tem zadel le 5 od 36-ih trojk, se je danes ponoči vpisal v zgodovino. Chicagu je nasul kar 14 trojk, kar je nov rekord na eni tekmi lige NBA.
Še vedno zelo dobro igra Denver, ki ima le en poraz. Dejstvo je tudi, da je zahod še vedno zelo močen in predvsem izenačen, tako da ostali zaenkrat ne izstopajo. Omeniti velja mogoče le presenečenje začetka sezone, Sacramento Kingse, ki imajo 4 zmage in 3 poraze. Razočarali so zaenkrat LA Lakersi in Dallas Mavericksi, ki imajo le 2 zmagi in 5 porazov.
Igralec tedna na zahodu: Stephen Curry (34,5 točk, 5,75 skokov v povprečju) (skupni met: 55,8%, met za 3: 56,5%, prosti meti: 96,3%)
VZHOD: Prvo ime so zaenkrat Milwaukee Bucksi. Da so zelo nadarjeno moštvo z odličnim trenerjem, je bilo jasno že pred sezono. Da bodo po skoraj dveh tednih še edino neporaženo moštvo v ligi, pa je definitivno presenečenje. Ponoči so v dvoboju še edinih neporaženih ekip premagali Toronto. Obe ekipi sta igrali brez prvih zvezdnikov Leonarda in Antetokounmpa, zato mogoče tekma nima takšnega pomena. Je pa dejstvo, da bodo Bucksi sedaj sami na vrhu vzhodne konference. Tudi Toronto zaenkrat igra odlično, zelo dobro na lestvici stoji tudi Detroit, ki ima 4 zmage in le 1 poraz. Je pa treba poudariti, da je imel Detroit do sedaj nekoliko lažji razpored, zato verjetno tako visoka uvrstitev ni najbolj realna. Najslabše moštvo na vzhodu je Cleveland, ki je hkrati tudi prva ekipa, ki je že odpustila trenerja. Tyronn Lue, edini trener z naslovom prvaka v zgodovini franšize, se je moral posloviti po šestih zaporednih porazih. Največje razočaranje je ekipa Washingtona. Od njih smo pričakovali veliko več kot le 1 zmago in 5 porazov. Zaskrbljujoč je bil predvsem poraz za 32 točk proti LA Clippersom.
Igralec tedna na vzhodu: Giannis Antetokounmpo (22,7 točk, 12,3 skokov, 5,7 podaj in 2 blokadi v povprečju)
SLOVENSKI KOTIČEK: Oba naša zvezdnika sta odigrala dobro, čeprav njuni ekipi še iščeta pravo igro. Sta pa oba na nekaterih tekmah v ključnih trenutkih prevzemala odgovornost in bila pri tem tudi kar uspešna, kar nas seveda zelo veseli. Luka je dvignil tudi odstotek svojega meta, zato res vse pohvale obema.
Goran Dragič: 20,3 točk, 4,3 podaj, 3 skoke v povprečju
Luka Dončič: 22 točk, 7 skokov, 3,7 podaje (skupni met: 47%, met za 3: 44,4%)

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

NBA Ocena in napoved

NBA - tedenski pregled (16)

NBA - tedenski pregled (14)