NBA - tedenski pregled (1) (23.10.2018)

Pozdravljeni ljubitelji lige NBA! Nekaj tekem je za nami in čas je za prve ocene. Favoriti so v večini že pokazali svojo moč, seveda z nekaterimi izjemami. Pojdimo po konferencah.
ZAHOD: Golden State zaenkrat po pričakovanjih za branilce naslova. Prava sezona se za njih začne šele aprila, do takrat je treba samo mirno pluti skozi sezono. Tudi San Antonio in New Orleans zgledata dobro, medtem ko je Houston razočaral. Več kot očitno je, da je njihova obramba veliko slabša kot v lanski sezoni, po pretepu na tekmi z LA Lakersi pa bodo naslednji dve tekmi še brez prvega organizatorja igre Chrisa Paula. In če smo že pri Lakersih, kralj James zaenkrat še ni prinesel pomladi. Tudi danes ponoči je grešil v ključnih trenutkih in tako je ekipa iz mesta angelov zaenkrat še brez zmage.
Presenečenje prvega tedna: Ekipa Denverja z izvrstnim Nikolo Jokičem na čelu, zaenkrat igra odlično in je še brez poraza.
Igralec tedna na zahodu: Nikola Jokič, Denver Nuggets (26,3 točk, 10 skokov in 7,3 podaj na tekmo)
VZHOD: Najbolj dominantno je sezono začel Toronto, ki je dobil vse štiri tekme. Kawhi Leonard je pravi vodja in ekipa izgleda zelo dobro. Boston še išče pravo kemijo, vendar je njihova kvaliteta več kot očitna. Ko bodo ujeli pravi ritem, jih bo zelo težko zaustaviti. Malce je razočarala Philadelphia, saj jih pestijo podobne težave kot lani. Ben Simmons namreč ni drastično izboljšal meta iz razdalje in to jih zna drago stati.
Presenečenje prvega tedna: Milwaukee je z Mikom Budenholzerjem dobil odličnega trenerja in to se že pozna, saj so dobili vse tri obračune. Če imaš v ekipi še izven serijskega Giannisa Antetokounmpa, pa je vse še veliko lažje.
Igralec tedna na vzhodu: Kemba Walker, Charlotte Hornets (33 točk, 3,5 skokov in 5,3 podaj na tekmo)
Pa še Slovenca. Oba sta sezono začela odlično, predvsem Luka Dončič pa je dokazal, da je bila odločitev za selitev čez lužo prava.
Goran Dragič: 18 točk, 4,7 skokov in 6,3 podaj na tekmo
Luka Dončič:18,3 točk, 5,7 skokov in 4,3 podaj na tekmo

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

NBA Ocena in napoved

NBA - tedenski pregled (16)

NBA - tedenski pregled (14)